Autómosó vödör

Autómosó vödör az otthoni autótisztítás egyik alap kelléke.

 

 

Szerintem te sem gondolnád, hogy a megfelelő autómosó vödör használata megkönnyítheti, vagy nem megfelelő vödör kiválasztása esetén megnehezítheti azt, hogy otthon megfelelően letisztítsd az autódat.

Vegyük sorra a szempontokat, hogy – ha már otthoni mosásra adod a fejed – milyen vödröt válassz, vásárolj a mosási célra.

 

Autómosó vödör

 

A megfelelő autómosó vödör kiválasztásánál ezeket a szempontokat vedd figyelembe.

Méret: Lehet, hogy azt gondolod, minél nagyobb, annál jobb, azonban ez nem így van. Vedd figyelembe, hogy azért azt a vízzel teli vödröt körbe-körbe kell majd cipelned az autó körül, ahogy folyamatosan tisztítod az autót. Persze, ha rendszeresen kondizni jársz, és megfelelő izomzattal rendelkezel, akkor válaszd a nagyobb méretet. Ha a gyengébbek közé tartozol, inkább valami kisebb, de használható vödörre essen a választásod.

Formája: Fantasztikusan dizájnos, szögletes formájú vödröket lehet kapni. Azokra biztosan minden szomszéd felkapja a fejét, és elismeréssel tekint rád, hogy mennyire divatos vagy…, DE. Az autómosás általában magányos műfaj, úgyis egyedül leszel az autó körül, a szögletes vödörből nehezebb eltávolítani a szennyeződést, válaszd hát a praktikusabb kör alakút.

A vödör „szája”: Valóban úgy gondolom, hogy a vödörnek nem kell nagynak lennie, viszont ne ilyen kis keskeny „szájú”, tetejű valami legyen! Alapból nagyobb szivacsot kell majd mártogatnod bele. Az autómosás nem kis fürdőszivaccsal, vagy hasonlóval történik, de ezt majd a későbbiekben kifejtem.

 

Amire vigyázz, vagy amit NE tegyél

 

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy olyan vödörrel dolgoznak, amit másra is használnak.

Bármennyire ügyesen is takarítod ki az adott eszközt, sietségből, figyelmetlenségből maradhat benne más szennyeződés, esetleg vegyszer, akár takarítószer is. Ezek a mosásnál kárt okozhat az autóban.

Az egyik legrosszabb, amit tehetsz, ha egy korábbi festékes vödör az, amit befogsz az autótakarításhoz.

Egyrészt, nagy az esélye, hogy akár 1-2 csepp festék is benne marad, amit aztán a mosószeres víz felold, és utána ez szépen nyomot hagy a jármű fényezésén.

Ami még nagyobb veszélyt jelent, hogy 1-1 szemcse – különösen kültéri festékes vödörnél – marad a vödörben, és mosás közben azzal megkarcolod az autódat.

Ha van lehetőséged – egy vödör beszerzése nem nagy kiadás általában -, akkor szerezz be egy csak erre a célra használandó eszközt!

 

Az én személyes kedvencem a legalapvetőbb vödör, amit valószínűleg minden gazdaboltban kapni lehet. A képen is látható fekete (a színe lényegtelen) vödör.

Őt nem használom másra, csak az autók külső takarítására.

Kezd el feltölteni a házi autómosó készletedet még ma egy megfelelő autómosó vödör megvásárlásával!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük