Tisztaság fél egészség…

Tiszta, fertőtlenített konyha

… de ha a tisztaság fél egészség, akkor a fél tisztaság csak negyed egészség?

Elmondom, mire gondolok.

Senki sem szeret koszban élni. (vagy legalábbis csak nagyon kevesen)

Senki sem szeret koszos lenni. Mindenki igyekszik tisztán tartani az otthonát, higiéniai, egészségügyi szempontból… vagy csak szimplán azért, mert a szemét bántja a kosz, a rendetlenség.

Sajnos azonban ez nagyon gyakran csak azokra a helyiségekre terjed ki, amit minden nap használunk. Konyha, fürdőszoba, nappali, hálószoba. Igazam van? Igazam van.

Ne szégyelld magad, hidd el, az emberek legalább 80%-a ugyanígy van ezzel (a maradék 20%-ba tartoznak a mániákusan takarítók, illetve azok, akik külső segítséget vesznek igénybe az otthonuk tisztán tartásához.

Tiszta garázs, tiszta szerszámos
Tisztaság a szerszámosban

Mi van a többi helyiséggel? Kamra, pince, garázs…. na és…. ami ugyan nem tartozik szervesen a házhoz, de /sejted már? 😉 / az AUTÓ ???

Ezeket a helyeket ugye te is ritkábban takarítod, mint kellene?

Ismétlem, ne szégyelld magad, hidd el, az emberek többségbe ugyanebben a csizmában jár.

Egy dolog van, amivel egy kicsit tudsz talán „csalni”, egy kicsit tovább tolni magad előtt azt az időpontot, amikor újra lesz időd ezekre a helyekre is -a FERTŐTLENÍTÉS.

Nem szimplán letörlöd a port, felmosol, sepersz, de MINDEN alkalommal, hiszen egyébként is ritkábban jut idő rá, FERTŐTLENÍTESZ is!

Azt mondod, ez a kérdés evidens, hiszen minden jó háziasszony fertőtlenít is, amikor takarít. Igazán? Ez valóban így van? Konyhában, fürdőszobában, ott, ahol a gyerekek játszanak igen, nagy százalékban, de tedd a szívedre a kezed, mikor fertőtlenítetted utoljára (vagy egyáltalán) a pincében/garázsban/nyári konyhában/télikertben… stb a polcokat, kilincseket (ajtó, ablak!), a bútorok függőleges felületeit, fogantyúit?

Tudom, hogy kevés az időd, rengeteg a tennivalód egy házban, de ha már eljutsz odáig, hogy az elhanyagoltabb helyek is sorra kerülnek, ne hagyd ki a fertőtlenítőszerek használatát!

Lehet szó, itt boltban vett fertőtlenítőkről, egyedi házi praktikákról, ezt rád bízom.

Ha IGAZÁN biztosra szeretnél menni, akkor pedig az ALAPOS takarítás, és fertőtlenítés után – de ez már valóban a cseresznye a habon – bevethető egy ózongenerátoros fertőtlenítés, és akkor biztos lehetsz benne, hogy a garázsban eltett plüssökben, vagy a télikert függönyén nem szaporodnak a vírusok, baktériumok, a penész.

Jó takarítást, fertőtlenítést!

Élj egészségesen!

Tiszta autóbelső
Tiszta, és fertőtlenített autóbelső

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük