Ózongenerátor az újkori fertőtlenítő eszköz

Az ózonnak fertőtlenítő hatása VOLT, VAN és LESZ.

Az ózongenerátor, illetve az azzal történő fertőtlenítés eddig sem volt ismeretlen fogalom sokak számára. Jelenleg sajnos az egész világot bejáró vírusnak köszönhetően most még jobban előtérbe kerültek.

Ózonnal történő fertőtlenítést több területen is, több gazdasági ágazatban/iparban, szakmában használnak, ezekről jelenleg nem is szeretnék bővebben írni.

Ami minket jelenleg érint az az, hogy a HÁZTARTÁSUNKBAN, illetve annak közvetlen környezetében hol is tudjuk hasznosítani az ózongenerátor tudását.

Gépjárművek, és az ózongenerátor

A járművek ózongenerátoros fertőtlenítése eddig elsősorban a klíma berendezés fertőtlenítésére szolgált.
A rendszerben, az apró kis résekben megbúvó baktériumok, vírusok könnyedén szaporodásnak indultak a zárt, nedves térben, és a klíma bekapcsolásakor már ontották is a levegőbe a túlszaporodott vírusaikat.

Mostanában a klíma rendszer mellett előtérbe került a kárpit, a szövetek, a műanyag felületek vírusmentessé tétele is.

A felületek mindegyikét viszonylag egyszerűen fertőtleníteni tudjuk – különösen a műanyag részeket -, de sajnos sosem lehetünk benne elég biztosak, hogy valóban az ÖSSZES baktériumot, vírust eltüntettük. Elég, ha csak egyetlenegy marad mondjuk a kormány, a váltó, az ajtónyitó felületén…

Természetesen az ózongenerátor használatától függetlenül a leginkább szennyeződésnek kitett felületeket érdemes minél gyakrabban fertőtlenítő szerrel áttörölni, de időnként be kell iktatni a levegőben, és a megbújó részeken lévő, és SZAPORODÓ vírusok, baktériumok kiirtását is.

MIKOR fertőtlenítsünk ózongenerátorral?

  1. A legfontosabb, ahogyan az ingatlan klímáját is, így a gépjármű klímarendszerét is, a hűtés-fűtés átállásánál érdemes kitisztíttatni, hogy a szezont már szennyeződés-mentesen kezdjük meg.
  2. Ha TUDJUK, hogy beteg személyt szállítottunk az autóban. Ha csak később derült ki, akkor is, hiszen valóban pusztulnak x idő után a vírusok, de ugyanakkor szaporodnak i. Sajnos nem csak az új vírus, de egy influenza vírus is nagy betegséget tud okozni.
  3. Amikor nem csak családtagot, de idegeneket is viszonylag gyakran szállítunk az autóban Pl.: személyszállítás, vagy buli után több résztvevőt is hazavittünk… stb.
  4. Utolsó, de talán a legfontosabb! Ha kicsi gyerek is van a családban! Az ő védelmük a legfontosabb, minden esélyt meg kell adni az egészségük megőrzéséhez.

Gondold át, a te autódban volt-e már ilyen fertőtlenítés, és vajon hány alkalommal lesz szükséged rá!

Vigyázz a saját és a családod egészségére!

Ha szükséged van rám, hívj, és segítek!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük